Uit elkaar (echtscheiding)

Uit elkaar (echtscheiding)

U heeft kortere tijd of langere tijd uw leven gedeeld. U heeft in het verleden afspraken gemaakt die bepalend zijn voor de verdeling van uw inkomen en uw bezittingen. Als u kinderen heeft, dan heeft u beide uw aandeel in de opvoeding en het verkrijgen van het gezamenlijke inkomen gehad. Wie weet heeft u het wel mogelijk gemaakt dat uw partner zijn/haar bedrijf kon opbouwen. En nu gaat u uit elkaar.

Voor mij is het belangrijk dat…

Wat komt er kijken bij einde samenleving of echtscheiding? Welke afspraken heeft u gemaakt toen u ging samenwonen? Hoe was u gehuwd? Heeft u huwelijkse voorwaarden? Hoe hoog is uw inkomen en wat is uw vermogen? Hoe gaat u de zorg voor de kinderen regelen? Hoe denkt u over het betalen van partneralimentatie en kinderalimentatie. Wat zijn de wettelijke regels? Wat zijn de gevolgen als u uw bezittingen verdeelt? Heeft dat ook fiscale gevolgen? Gaat het lukken om op een goede manier uit elkaar te gaan? Hoe bent u in het verleden uw relatie begonnen en met welke intentie heeft u destijds uw afspraken gemaakt??

Wilmink & Muijs

geeft u het overzicht in deze turbulente periode.

Hoe wilt u de opvoeding van de kinderen regelen? Welke afspraken maakt u over verzorging en kosten? Heeft u deze vastgelegd in een ouderschapsplan? Is co-ouderschap mogelijk? Wat zijn uw mogelijkheden met alimentatie. Welke fiscale gevolgen heeft dat? Hoe kunt u de situatie voor uw kinderen zo stabiel mogelijk houden?

Wilmink & Muijs:

zodat u met elkaar in gesprek blijft.

Wat is de waarde van uw huis en hoe hoog is uw hypotheek? Kan één van u in het huis blijven wonen? Hoe kunt u elkaar daarin helpen met bijvoorbeeld alimentatie? Wat zijn de fiscale gevolgen? Welke oplossingen zijn er voor u?

Wilmink & Muijs

laat het u zien.

Hoeveel ouderdomspensioen heeft u opgebouwd? Hoeveel partnerpensioen zou uw partner ontvangen na uw overlijden? Gaat u pensioen verdelen? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet uw pensioen er dan uit op pensioendatum? Wat zijn de gevolgen als u een nieuwe partner krijgt?

Wilmink & Muijs

geeft u het overzicht.

Hoe bent u gehuwd of welke afspraken staan er in uw samenlevingsovereenkomst? Welke rechtsvorm heeft uw onderneming? (VOF, BV, anders)? Welke gevolgen heeft de scheiding voor de voortgang van uw onderneming? Hoe is de financiële positie van uw bedrijf? Welk deel heeft u samen, of met behulp van  elkaar, opgebouwd? Wat zijn de mogelijkheden in uw situatie?

Wilmink & Muijs

kijkt met u mee.